U trendu

Voz se vraća za Beograd – nije bezbedan nastavak puta (video)

Voz koji je prvi put nakon 18 godina krenuo iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu bez problema je stigao do Raške i tu se nalazi već dva sata, javlja reporter Sputnjika. Na Jarinju pojačano prisustvo policije zbog voza.

Kako javlja reporter Sputnjika iz Raške, odlučeno je da nije bezbedno da putnici iz voza nastave put ni autobusom.

Raška. Zaustavljen srpski voz. Hašim Tači izjavio da voz ne sme ući na Kosovo!

Gepostet von Sputnik Srbija am Samstag, 14. Januar 2017

Prethodno je objavljen snimak na kojem se vidi kako nepoznate osobe postavljaju mine uz šine zbog pretnje da je eksploziv namenjen vozu koji je iz Beograda krenuo ka Kosovskoj Mitrovici.

Specijalci su u kontrolu oko 40 kilometara pruge krenuli pošto im je iz Prištine prosleđen snimak na kojem se vidi kako neidentifikovane maskirane osobe postavljaju eksploziv uz šine.

Nedugo zatim, snimak je objavio i prištinski portal „Indeks onlajn“. Na Jarinju je pojačano prisustvo pripadnika kosovske policije koji će večeras kontrolisati voz koji je prvi put nakon 18 godina krenuo iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu.

Na železničkoj stanici u severnom delu Kosovske Mitrovice u toku su pripreme za dolazak voza iz Beograda.

Voz se vraća za Beograd

Putnici koji se nalaze u „promotivnom“ vozu, koji je jutros, posle 18 godina, ponovo krenuo iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu, vratiće se nazad istim vozom za Beograd, potvrđeno je večeras Tanjugu.

Oni će nešto posle 20.30 sati krenuti za Beograd iz Raške, gde je voz stajao od 16.30 sati, u skladu sa odlukom premijera Aleksandra Vučića, a posle informacija da je Priština nameravala da uhapsi mašinovođu i putnike, te da izazove šire sukobe.

Putnicima koji za Kosovsku Mitrovicu idu redovnom linijom obezbeđen je autobuski prevoz do krajnje destinacije.

(Sputnjik, Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.