najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ako je Kosovo imalo pravo na nezavisnost, šta je sa Krimom?

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da su mnoge evropske zemlje priznale nezavisnost Kosova, uprkos činjenici da referendum o odvajanju od Srbije nikada nije održan i dodao da isti kriterijumi moraju da važe i za Krim.

Lavrov je naglasio u intervjuu za italijanski list “Limes” da je “osporavanje prava Krimu na priključenje Rusiji, koje je uradjeno u skladu sa medjunarodnim pravom, jednostavno apsurdno”.

Šef ruske diplomatije podsetio je da su “mnoge evropske zemlje smatrale da je moguće priznati kosovsku nezavisnost, uprkos činjenici da nikada nije raspisan referendum o odvajanju od Srbije”.

“Državni udar u Ukrajini rezultirao je krahom državnosti i doveo je ultranacionaliste na vlast. Očigledno je da su rezultati volje gradjana na Krimu bili rezultat dogadjaja u Kijevu”, rekao je ruski šef diplomatije.

Lavrov je za italijanski list izjavio da “Moskva neće oprostiti Turskoj pomaganje i podržavanje terorista, ali da Rusija ostaje prijateljski nastrojena prema turskom narodu”.

“Moskva ne stavlja u isti koš predstavnike trenutne vladajuće strukture u Turskoj, koja je direktno odgovorna za smrt našeg pilota u Siriji, sa pouzdanim prijateljima koje imamo u turskom narodu”, rekao je on.

(Beta)

1 komentar
  1. Korak do Sna

    Idemo, Republika Srpska, referendum i samostalnost. Kosovo su nam silom oteli, a non-stop pričaju o nekakvom međunarodnom pravu i povelji Ujedinjenih nacija. Znači, oni mogu sve da rade kada su njihovi interesi u pitanju, čak i da otimaju silom i da priznaju otetu zemlju kao državu. E kad su srpski interesi u pitanju, tu se ne poštuje međunarodno pravo i mi kao narod nemamo nikakvih prava !!!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike