Ako je Kosovo imalo pravo na nezavisnost, šta je sa Krimom?

Foto: Beta

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da su mnoge evropske zemlje priznale nezavisnost Kosova, uprkos činjenici da referendum o odvajanju od Srbije nikada nije održan i dodao da isti kriterijumi moraju da važe i za Krim.

Lavrov je naglasio u intervjuu za italijanski list „Limes“ da je „osporavanje prava Krimu na priključenje Rusiji, koje je uradjeno u skladu sa medjunarodnim pravom, jednostavno apsurdno“.

Šef ruske diplomatije podsetio je da su „mnoge evropske zemlje smatrale da je moguće priznati kosovsku nezavisnost, uprkos činjenici da nikada nije raspisan referendum o odvajanju od Srbije“.

„Državni udar u Ukrajini rezultirao je krahom državnosti i doveo je ultranacionaliste na vlast. Očigledno je da su rezultati volje gradjana na Krimu bili rezultat dogadjaja u Kijevu“, rekao je ruski šef diplomatije.

Lavrov je za italijanski list izjavio da „Moskva neće oprostiti Turskoj pomaganje i podržavanje terorista, ali da Rusija ostaje prijateljski nastrojena prema turskom narodu“.

„Moskva ne stavlja u isti koš predstavnike trenutne vladajuće strukture u Turskoj, koja je direktno odgovorna za smrt našeg pilota u Siriji, sa pouzdanim prijateljima koje imamo u turskom narodu“, rekao je on.

(Beta)

Pogledajte komentare (1)

Jedan komentar

  • Korak do Sna

    Idemo, Republika Srpska, referendum i samostalnost. Kosovo su nam silom oteli, a non-stop pričaju o nekakvom međunarodnom pravu i povelji Ujedinjenih nacija. Znači, oni mogu sve da rade kada su njihovi interesi u pitanju, čak i da otimaju silom i da priznaju otetu zemlju kao državu. E kad su srpski interesi u pitanju, tu se ne poštuje međunarodno pravo i mi kao narod nemamo nikakvih prava !!!

Ostavite komentar