U trendu

Autogram ili nešto drugo? Šta je Dačić pitao Trampa? (video)

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom, kako je naveo, raznih senzacionalističkih napisa, da su razni skupovi prilika za neformalne susrete i razgovore, kakav je danas bio njegov susret sa Donaldom Trampom.

„Tako sam i ovoga puta pre početka skupa pričao sa Borisom Džonsonom o obeležavanju 180-ogodišnjice diplomatskih odnosa u Forin ofisu, sa Miroslavom Lajčakom o mogućoj prijavi Kosova za posmatrača u UN, a američkom predsedniku Trampu, sa kojim sam se susreo pre četiri godine, doneo sam fotokopije naslovnih strana svih naših novina kad je izabran“, izjavio je Dačić za Tanjug.

Podsetio je Trampa na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića da poseti Srbiju.

„Srbi su najviše navijali za njega“, rekao je Dačić i dodao da ga Srbija čeka kao prvog američkog predsednika posle Džeralda Forda.

Tramp je, navodi Dačić, pozitivno reagovao, kako mu je bilo drago da je naveo sobu za kontakt i pitao da li Ana Ivanović i dalje igra tenis.

Ministar spoljnih poslova Srbije iskoristio je priliku da na sastanku o reformi UN priđe Donaldu Trampu i porazgovara sa njim.

Beogradska štampa je tim povodom iznela različite pretpostavke. Tako „Alo“ piše da mu je Tramp tražio broj telefona.

„Kurir“ je naveo da je Dačić podsetio Trampa na njihov susret od pre nekoliko godina, zabeležen fotografijom, te da je navodno tražio da mu se Tramp potpiše na te slike.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)