U trendu

Britanski prinčevski par na službi u Vestminsterskoj opatiji

LONDON – Princ Džordž i princeza Šarlot, deca britanskog prinčevskog para Viljema i Ketrin, prisustvovali su službi u Vestminsterskoj opatiji, gde su sa 1.800 zvanica pevali božićne pesme u čast svoje prabake, nedavno preminule britanske kraljice Elizabete II.

U izveštaju Bi-Bi-Sija se navodi da će britanski kralj Čarls kasnije danas održati svoj prvi božićni govor od kako je stupio na tron.

„Njeno veličanstvo (kraljica Elizabeta) držala je Božić blizu srca, kao praznik koji okuplja ljude, podseća nas na važnost vere, prijateljstva i porodice i pruža nam priliku za empatiju i saosećanje“, izjavila je princeza Kejt.

Između ostalih pozvana je i proslavljena glumica Ketrin Zita Džons, koja je u Vestminsterskoj katedrali recitovala pesmu posvećenu pokojnoj kraljici.

Članovi kraljevske porodice kasnije danas će prisustvovati crkvenoj službi i u kapeli u Sandringham, posle koje će početi tradicionalne božićne kraljevske svečanosti.

Prvi put od 2019. godine kraljevska porodica će proslavljati božićne praznike u privatnom dvorcu na svom imanju Sandringemu, u grofoviji Norfolk, na istoku Engleske.

„Ove godine smo pozvali stotine inspirativnih pojedinaca na Božićnu službu“, rekla je princeza Kejt.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar