U trendu

Broj poginulih u eksploziji gasa u Parizu porastao na tri

PARIZ – Posle eksplozije gasa praćene požarom, koja se dogodila danas u Parizu, preminula je neimenovana španska državljanka podlegavši povredama zadobijenim u tom incidentu, čime je broj žrtava porastao na tri, saopštio je španski ministar spoljnih poslova Hosep Borel.

On je naveo da je u istom incidentu povređen još jedan, takođe neimenovani španski državljanin, prenosi AP.

„Duboko žalim zbog smrti tri osobe u eksploziji u centru Pariza, među kojima je i jedna španska državljanka“, napisao je Borel na Tviteru, prenosi Rojters.

Španski list „Pais“ preneo je da je nastradala Španjolka, pre incidenta, kao turista odsela u hotelu u blizini zgrade u Parizu u kojoj je danas došlo do eksplozije.

Francusko tužilaštvo je prethodno saopštilo da su u eksploziji, koja se jutros dogodila u Devetom pariskom arondismanu dok su vatrogasci intervenisali u stambenoj zgradi zbog isticanja gasa, poginula dva vatrogasca.

Deset osoba je teško povređeno, a 37 lakše, javili su francuski mediji.

Eksplozija se dogodila u pekari u sklopu stambene zgrade, a veruje se da ju je izazvalo curenje gasa, javile su agencije.

Rojters prenosi da je eksplozija nakon koje je usledio i požar, bila toliko jaka da je raznela pekaru, ali i stakla na objektima i zgradama udaljenim stotinama metara.

U vatrogasnoj službi kažu da je eksplozija zatresla četiri obližnje ulice, u krugu od oko 100 metara, a policija i vatrogasci pretražuju okolinu u potrazi za eventualnim novim žrtvama.

Dve stotine vatrogasa i stotina policajaca raspoređeno je na mestu ekolozije oko podneva, uspostavivši široku bezbednosnu zonu.

Najmanje tri helikoptera službe civilne bezbednosti postavljena su na Trgu opere kako bi povređene prevezli do bolnica koje mogu da leče tu vrstu povreda.

U opštini Devetog arondismana uspostavljen je krizni štab.

Parisko tužilaštvo je otvorilo istragu, koju je poverilo regionalnoj sudskoj policiji kako bi se definitivno utvrdio uzrok eksplozije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.