U trendu

Crna Gora danas dobija 27 miliona evra od EU iz Paketa energetske podrške

PODGORICA – U Podgorici će danas biti obeležen zvanični početak sprovođenja Paketa energetske podrške Evropske unije (EU) za Crnu Goru, vrednog 30 miliona evra.

Paket energetske podrške EU, u formi direktne uplate 30 miliona evra od Unije u državni budžet Crne Gore, ima za cilj da pomogne zemlji u prelasku na zelenu energiju, ali i da podrži ugrožene kategorije stanovništva da se izbore sa uvećanim troškovima života izazvanim ratom protiv Ukrajine, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Nakon ceremonije, EU će uplatiti prvu tranšu Paketa energetske podrške u iznosu od 27 miliona evra, a druga tranša u iznosu od tri miliona evra očekuje se početkom naredne godine.

Obeležavanju će osim predsednika crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, prisustvovati ambasadorke EU u Crnoj Gori Oane Kristina Popa, koordinatorka Ministarstva evropskih poslova Ana Novaković-Đurović i šef Sektora za saradnju u Delegaciji EU Ingve Engstrom i tom prilikom će razmeniti finansijsku dokumentaciju potrebnu za uplatu Paketa energetske podrške EU.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.