U trendu

Drama u Meksiku nakon zemljotresa: Spasioci pokušavaju da dođu do devojčice pod ruševinama (video)

Spasioci u Meksiku vode trku sa vremenom posle razornog zemljotresa kako bi stigli do preživelih među kojima je i jedna 12-godišnja devojčica zarobljena u ruševinama škole.

Predsednik Enrike Penja Nijeto rekao je da su u glavnom gradu poginule 102 osobe, a u okolnih pet država još 135 ljudi, dok je 1.900 građana povređeno u zemljotresu jačine 7,1 stepeni Rihterove skale.

Spasioci su uspeli da uspostave komunikaciju sa devojčicom identifikovanom kao Frida Sofija koja je odgovorila da su još dva učenika u blizini ali nije mogla da kaže da li su živi, prenela je televizija Televisa čije kamere i reporteri su imali specijalni pristup licu mesta.

Spasioci su najpre videli jednu ruku kako viri iz ruševina a kada su upitali da li je živa, ona je mahnula prstima, prenosi meksička televizija.

Puno ime devojčice nije objavljeno, ali poznato je da njena porodica čeka u blizini svesna da su tela 21 učenika i četiri odrasle osobe već izvučena iz škole.

Iz Civilne zaštite navode da je termalnim skenerom otkriveno još nekoliko preživelih koji su zatrpani betonskim pločama, prenosi BBC.

Spasioci se kreću sporo po ruševinama pokušavajući da stignu do deteta kroz nestabilne ruševine.

https://www.youtube.com/watch?v=Qcf0nFAV7AE&t=38s

Zvaničnici su isključili mogućnost upotrebe teške mehanizacije sve dok ima znakova života ispod ruševina.

„Velike nade polazemo da će neki biti spašeni. Ali idemo sporo, kao kornjače“, rekao je Dejvid Poras, jedan od spasilaca koji pomažu u traganju za nastradalima u školi.

Širom zemlje za sada je iz ruševina izvučeno oko 50 preživelih.

Samo u Meksiko Sitiju srušile su se 52 zgrade, rekao je gradonačelnik Migel Angel Mancera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar