U trendu

Evo zašto je prva dama razbesnela Francuze (video)

Sa navršene 64 godine, bivša profesorka i supruga predsednika Emanuela Makrona, Brižit, ne zamara se tuđim mišljenjima pa u svečanim prilikama oblači haljine koje dosežu visoko iznad kolena.

Supruga francuskog predsednika, 24 je godine starija od svog supruga, a njene kćerke malo su mlađe od njega. Iako je to isprva zabavljalo francusku javnost, razliku u godinama zasenila je Brižitina sklonost mini suknjama, zbog čega se sad u Francuskoj vodi rasprava jesu li suknje 15-centimetara iznad kolena primerene za njen položaj i godine.

https://www.youtube.com/watch?v=IFRkGczaQlk

Rasprava se posebno zahuktala nakon što je Francuskinja pozirala sa ostalim prvim damama, uključujući i Melaniju Tramp, a samo su se njoj na fotografiji videla kolena. Brižit voli da održava mladalački izgled, a suknje joj u tome itekako pomažu.

Zanimljivo je da je Koko Šanel, koju Francuskinje smatraju ikonom stila, bila oštro protiv pokazivanja kolena, jer ih je smatrala najružnijim delom ženskog tela. Britanski Vogue piše da modni stil Brižit Makron odskače od tipičnog stila odevanja Francuskinja i žena u 60-ima, a zbog toga što se ne zamara tuđim mišljenjima, modna je javnost veoma ceni, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.