U trendu

Kremlj demantovao napade na civilne objekte u Odesi

MOSKVA – Kremlj je danas demantovao tvrdnje da su ruske rakete pogodile civilne objekte u blizini ukrajinske crnomorske luke Odesa rano jutros.

Ukrajinske vlasti saopštile su da su ruske rakete pogodile stambenu zgradu i dva odmarališta, a da je u napadu ubijeno najmanje 18 ljudi i ranjeno više desetina njih, preneo je Rojters.

„Ruska vojska tokom sprovođenja specijalne vojne operacije u Ukrajini izbegava da pogađa civilne objekte kako bi u potpunosti bila fokusirana na vojne ciljeve i mesta za obuku plaćenika“ saopštio je danas medijima portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

On je podsetio i na izjavu ruskog predsednika Vladimira Putina koji u više navrata naglasio da mete ruske operacije nisu civilni ciljevi i civilna infrastruktura, prenosi TAS S.

„Želeo bih da vas još jednom podsetim da je predsednik Rusije i Vrhovni komandant više puta rekao da ruska vojska tokom specijalne vojne operacije ne napada civilne ciljeve ili civilnu infrastrukturu. Izvodi udare na vojna skladišta, industrijske objekte u kojima se održava i popravlja vojna oprema, skladišta municije i lokacije na kojima su stacionirani i obučavani plaćenici i nacionalistički elementi“, rekao je Peskov komentarišući tvrdnje da je ruski projektil pogodio stambenu zgradu, navodi ruska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar