U trendu

Meksiko: U odronu stradala jedna osoba, 10 nestalo

MEKSIKO SITI – Spasioci će danas nastaviti potragu za žrtvama odrona koji je naneo na tone ogromnih stena na predgrađe Meksiko sitija koje se nalazi na padini, a tom prilikom je stradala bar jedna osoba i 10 se vodi kao nestalo.

Operacija spašavanja je dodatno zakomplikovana zbog ogromne količine stena koje su se odvalile od vrha Čikihita u petak posle podne, ali i uskih prilaza naselju koji su nedostupni mašinama, preneo je AP.

Odron u opštini Tlalnepantla u državi Meksiko dogodio se nekoliko dana nakon obilnih padavina u centralnom delu zemlje i zemljotresu jačine sedam stepeni u Akapulku, koji je zaljuljao i zgrade udaljene 350 kilometara dalje u glavnom gradu.

Državni guverner Meksika Alfredo del Mazo izjavio je u petak uveče da su oba faktora doprinela odronu.

Komšije iz naselja su odmah počele da kopaju ruševine kako bi pronašli žrtve.

„Zvučalo je kao da kamion izbacuje kamenje, ali je to trajalo baš dugo“, rekla je Fransiska Treho (57), koja živi u blizini mesta gde je došlo do odrona.

Danas je za prioritet određeno da se stabilizuje padina i da se nastavi sa pretragom.

Verovatnoća da će biti pronađeno još preživelih opada, jer su spasioci već bili na mestu nesreće koristeći specijalnu opremu i „nisu otkrili ništa“, rekao je zamenik ministra policije države Meksiko, Rikardo de la Kruz.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.