U trendu

Ministarstvo demantuje medije: Lekova protiv korone ima

ZAGREB – Hrvatsko Ministarstvo zdravstva demantovalo je danas medijske napise o nestašici lekova za lečenje obolelih od korona virusa i tvrde da tih lekova ima dovoljno, kao i da su dostupni svima.

U 26 bolnica u celoj Hrvatskoj trenutno ima 483 doze Vekluryja (remdesivira) i 236 doza Ronapreve, lekova koji se koriste za lečenje obolelih od covida-19, što je dovoljno za sve sadašnje potrebe“, saopšteno je.

Ministarstvo je u ponedeljak provelo hitnu proveru zaliha ovih lekova u svim bolnicama nakon pisanja medija o nestašici, prenela je Hina.

Partnerka preminulog novinara Vladimira Matijanića objavila je na Fejsbuku da su im u KBC-u Split rekli da u celoj zemlji vlada nestašica leka za oboele od korone, pa ga ne mogu dati ni imunološkim ni onkološkim pacijentima.

„Lekova koji su namenjeni za potrebe naših pacijenata koji se u bolnicama leče od covida-19, poput Vekluryja, odnosno remdesivira, te Ronapreve, ima dovoljno za sve trenutne potrebe i svakoj zdravstvenoj ustanovi su dostupni u svakom trenutku“, tvrdi ministar zdravlja Vili Beroš.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar