U trendu

Moskva dovela u pitanje podobnost Lin Trejsi za novu ambasadorku SAD

MOSKVA – Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova dovela je danas u pitanje podobnost američke diplomatkinje Lin Trejsi koju je predsednik SAD Džo Bajden predložio za buduću ambasadorku u Moskvi.

Zaharova je sugerisala da je malo verovatno da će Moskva prihvatiti Trejsino imenovanje zbog njenih komentara u medijima o sankcijama uvedenim protiv Rusije, prenose RIA Novosti.

„Generalno, nije krila da podržava pooštravanje sankcija SAD našoj zemlji. Istakla je i da je pobornik uvođenja gornje cene za ruske energetske resurse, kako bi se smanjenjili prihodi Moskve“, rekla je Zaharova, odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše najave da će Trejsi biti nova ambasadorka SAD u Moskvi.

Zaharova je dodala da bi Trejsi, koja je bila postavljena za ambasadorku SAD u Jermeniji od 2019. godine, morala da pokaže spremnost za konstruktivnu saradnju kako bi se izbegla „nenadoknadiva šteta“ po Rusiju i SAD.

Rusija mora formalno da prihvati Trejsino imenovanje kako bi ona preuzela funkciju ambasadorke u Moskvi, podsećaju RIA Novosi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.