MUP: Pojedini učesnici protesta gađali policajce i objekte

PODGORICA – MUP Crne Gore saopštio je da je tokom protestne šetnje pored državnih institucija u Podgorici više osoba vređalo policijske službenike i gađalo ih kamenicama i tvrdim predmetima.

Crnogorski MUP navodi da je namera tih osoba bila da policijske službenike povrede i isprovociraju i ističe da policija neće tolerisati nasilje.

Policijski službenici, kako se dodaje, nisu zadobili povrede.

Policija navodi da se svako javno okupljanje snima i da će policajci, osim analize snimaka, preduzeti i druge mere kako bi identifikovali osobe koje su vređale i gađale policajce, kao i zgrade obezbeđivanih državnih institucija u Podgorici.

Navodi se i da policija neće tolerisati napade na policajce, kao ni drugi vid nasilja nad građanima, imovinom i institucijama i da će preduzeti adekvatne mere kako bi takvo ponašanje bilo sprečeno i sankcionisano.

U Podgorici je u subotu uveče održan peti po redu građanski protest „Odupri se 97.000“, sa kojeg je poručeno da je vlast privatizovala državu i ponovo zatražene ostavke najviših zvaničnika.

Demonstranti su nakon govora na Trgu nezavisnosti prošetali centrom grada posle čega su se razišli, a novi protest je zakazan za 23. mart.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike