U trendu

Najozloglašeniji svetski robijaš u kritičnom stanju

Zloglasni Čarls Menson završio je u bolnici u Bakersfildu, a njegovo je stanje vrlo ozbiljno, prenosi CNN koji je pokušao da dobije više informacija o Mensonovom stanju ali portparol zatvorske službe zbog privatnosti nije mogao da kaže ništa više.

Danas 82-godišnji Menson, koji je vodio sektu Porodica, služi doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva sedam osoba 1969. godine u Los Anđelesu, među kojima je bila i trudna Šeron Tejt, supruga Romana Polanskog. Manson je 1969. godine osuđen na smrt, ali je kazna preinačena na doživotnu zatvorsku kaznu sa mogućnošću puštanja na uslovnu slobodu.

Sekta je po njegovom nalogu 8. avgusta 1969. ubila glumicu Šeron Tejt, koja je bila trudna, i četvoro drugih ljudi koji su se u trenutku ubistva našli u kući koju je Tejt delila sa svojim suprugom Romanom Polanskim u blizini Beverli Hilsa. Iduće večeri izmasakrirali su vlasnike prodavnice Lena i Rozmari La Bianku u Los Felizu, predgrađu Los Anđelesa.

Manson nije učestvovao u ubistvima, ali su izvršena po njegovom nalogu.

Tokom služenja kazne Menson je bio sve samo ne uzoran zatvorenik. Prekršio je nekoliko zatvorskih pravila od proteklog saslušanja o puštanju na uslovnu slobodu. U nekoliko navrata je kod njega pronađeno oružje i mobilni telefoni, uz pomoć kojih je kontaktirao osobe u Kaliforniji, Nju Džerziju i na Floridi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.