U trendu

Okupljanje članova crkve u Teksasu PRVI put posle masakra

Stotine ljudi okupiće se danas na bogosluženju u Saderlend Springsu u Teksasu zajedno sa preživelim članovima lokalne crkve, koja je nedavno bila poprište masakra.

To će biti prva crkvena služba koju će održati članovi Prve baptističke crkve, od kada je naoružani muškarac otvorio vatru u crkvi nedelju dana ranije usmrtivši 26 osoba, što je najgora masovna pucnjava u istoriji američke savezne države Teksas, prenosi AP.

Prvobitno je planirano okupljanje u centru zajednice, koji može da prihvati nekoliko desetina ljudi, ali kada su u organizatori shvatili da oko 500 osoba planira da prisustvuje službi, ona je premeštena napolje, u bejzbol park.

Pastor baptističke crkve u Saderlend Springsu nedavno je izjavio da želi da sruši ovo zdanje i pretvori ga u spomen obeležje za ubijene ljude.

Pastor Frenk Pomeroj rekao je liderima Južne baptističke konvencije da će biti previše bolno da prva baptistička crkva u tom mestu bude mesto molitve.

Portparol Južne baptističke konvencije Sing Oldhem rekao je da je Pomeroj razgovorao o tom planu ove nedelje sa nadležnima koji su doputovali u to malo mesto kako bi izrazili podršku zajednici.

Oldhem je rekao da je Pomeroj izrazio nadu da će moći da pretvori crkvu u memorijalni centar u znak sećanja na 26 osoba koji su ubijeni, a da će nova crkva biti izgrađena na posedu koji pripada ovoj crkvenoj zajednici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.