Oland pozvao britanski parlament da odobri bombardovanje Sirije

Foto: Beta

Francuski predsednik Fransoa Oland pozvao je danas u Valeti britanski parlament da odobri vazdušne napade u Siriji u borbi protiv džihadista iz Islamske države.

„Pozivam britanske poslanike na solidarnost s Francuskom ali posebno na zajedničku borbu protiv terorizma. Pozivam poslanike da odobre britanske vazdušne napade u Siriji“, izjavio Oland Frans presu na Malti gde se održava samit Komonvelta.

Oland je pohvalio napore nemačke kancelarke Angele Merkel koja je obećala da će pomoći Francuskoj u borbi protiv terorizma.

„Nadam se će obe zemlje (Nemačka i Velika Britanija) ići u pravcu još jače borbe protiv islamista“, rekao je francuski predsednik koji je posle terorističkih napada u Parizu intenzivirao bombardovanje u Siriji.

Britanski premijer Dejvid Kameron zatražio je od parlamenta da odobri vazdušne napade u Siriji zbog bezbednosti Velike Britanije i drugih zemalja koje se bore protiv terorizma.

Parlamentarni odbor za inostrane poslove krajem oktobra se izjasnio protiv vazdušne vojne intervencije u Siriji, uz ocenu da London treba da uloži napore u diplomatsko rešavanje sirijske krize.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar