U trendu

Oštar odgovor: Amerika zatvara tri ruska konzulata

Kao odgovor na ruske mere SAD traže da do 2. septembra budu zatvoreni konzulat Rusije u San Francusku i dva ruska konzularna objekta u Vašingtonu i Njujorku, saopštila je zvanična predstavnica Stejt departmenta Heder Navert.
„U duhu reciprociteta tražimo da ruske vlasti zatvori svoj generalni konzulat u San Francusku, zgrade konzulata u Vašingtonu i Njujorku. Zatvaranje treba da se završi do 2. septembra“, saopštila je Navert.

U Vašingtonu se nadaju da će se moći izbeći dalji koraci Rusije kao reakcija na nove sankcije i „kretati se ka tome da se postigne cilj oba naša predsednika — da se poboljšaju odnosi između naše dve države i poveća saradnja u oblastima od uzajamnog interesa“.

U američkom spoljnopolitičkom resoru su saopštili da je Vašington u potpunosti realizovao smanjenje broja diplomatskog osoblja SAD u Rusiji koje je tražila Moskva.

(Sputnjik)

1 komentar
  1. goran manic

    Koliko se sećam, ruski odgovor na SVEOBUHVATNE političko-ekonomske sankcije U$A je bilo zatvaranje jednog magacina i proterivanje par stotina nevažnih lica. Ameri produbljuju svoje mere i nadaju se da Rusi više ništa neće činiti i „da će (tako) poboljšati odnosi dve države“. Putine, klekni!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike