U trendu

Prvi osumnjičeni napadač u Španiji svedočio na sudu

Nacionalni sud u Madridu predložio je danas pritvor, bez mogućnosti kaucije za Muhameda Hulija Kemala, prvog od četvorice uhapšenih zbog sumnje da su umešani u planiranje ili izvodjenje napada u Španiji.

Kemal se prvi pojavio pred sudijom Fernandom Andreuom koji će kasnije odlučiti da li osumničeni ostati u pritvoru.

Četvorica uhapšenih prošle sedmice zbog sumnje da su umešani u planiranje ili izvodjenje napada u Španiji pojaviće se danas pred Nacionalnim sudom u Madridu.

Prema pisanju španskih medija, osumnjičeni su Dris Ukabir, Muhamed Ala, Salh el Karib i Muhamed Huli Kemal.

Trojica su uhapšena 17. i 18. avgusta u gradu Ripolu na severu Katalonije. Četvrti je uhapšen u Alkanaru, južno od Barselone, gde je jedna osoba poginula u eksploziji u kući u kojoj su, kako se kasnije ispostavilo, ekstremisti planirali napade i pravili bombe.

Osumnjičeni su jutros stigli u Nacionalni sud.

U napadu u istorijskom centru Barselone u četvrtak uveče poginulo je 13 osoba, a povredjeno 120 ljudi kada je kombi uleteo medju pešake u prometnoj ulici La Rambla. Policija je kasnije našla još jednog muškarca izbodenog u kolima koja je verovatno koristio napadač.

Policija je sinoć ubila Junesa Abujakuba, za koga tvrdi da je vozio kombi.

Nekoliko sati posle napada u Barseloni jedna osoba je ubijena, a šest je ranjeno u napadu automobilom na šetalištu u odmaralištu Kambrilsu, oko 120 kilometara južno od Barselone.

Islamska država je preuzela odgovornost za napad.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar