Rusija proterala dvojicu američkih diplomata

Foto: Beta

Rusija je danas objavila da je proterala dvojicu američkih diplomata zbog proterivanja dvojice ruskih zvaničnika iz SAD što je bio odgovor na napad ruskog policajca na američkog diplomatu juna u Moskvi.

„Zbog njihovog (američkog) neprijateljskog poteza, dva službenika Ambasade SAD moraju da napuste Moskvu. Oni su proglašeni personom non grata zbog aktivnosti koje nisu u skladu s diplomatskim statusom“, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Riabkov u saopštenju.

SAD su u petak objuavile da su proterale dva ruska zvaničnika u znak protesta bog toga što je juna jedan ruski policajac pred Ambasadom SAD u Moskvi napao jednog američkog diplomatu, saopštio je Stejt department.

Do toga dolazi pošto su se SAD žalile Rusiji zbog kampanje zastrašivanja američkih diplomata i njihovih porodica u Moskvi.

Rusko Ministarstvo inostranih poslova demantovalo je napad.

Zbog ruske aneksije Krima 2014. i podrške separatistima na istoku Ukrajine, odnosi Moskve i Vašingtona su na najnižoj tački od okončanja Hladnog rata.

(Beta)

Pogledajte komentare (1)

Jedan komentar

  • Misko

    Valjda htedoste reći: zbog američke podrške pučistima u Ukrajini, odnosi Moskve i Vašingtona su na najnižoj tački od okončanja Hladnog rata?

Ostavite komentar

Oznake