najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Rusija proterala dvojicu američkih diplomata

Rusija je danas objavila da je proterala dvojicu američkih diplomata zbog proterivanja dvojice ruskih zvaničnika iz SAD što je bio odgovor na napad ruskog policajca na američkog diplomatu juna u Moskvi.

“Zbog njihovog (američkog) neprijateljskog poteza, dva službenika Ambasade SAD moraju da napuste Moskvu. Oni su proglašeni personom non grata zbog aktivnosti koje nisu u skladu s diplomatskim statusom”, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Riabkov u saopštenju.

SAD su u petak objuavile da su proterale dva ruska zvaničnika u znak protesta bog toga što je juna jedan ruski policajac pred Ambasadom SAD u Moskvi napao jednog američkog diplomatu, saopštio je Stejt department.

Do toga dolazi pošto su se SAD žalile Rusiji zbog kampanje zastrašivanja američkih diplomata i njihovih porodica u Moskvi.

Rusko Ministarstvo inostranih poslova demantovalo je napad.

Zbog ruske aneksije Krima 2014. i podrške separatistima na istoku Ukrajine, odnosi Moskve i Vašingtona su na najnižoj tački od okončanja Hladnog rata.

(Beta)

1 komentar
  1. Misko

    Valjda htedoste reći: zbog američke podrške pučistima u Ukrajini, odnosi Moskve i Vašingtona su na najnižoj tački od okončanja Hladnog rata?

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike