najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ruski napadi u Siriji neprihvatljivi i pogrešni

Turski predsednik Režep Tajip Erdogan ocenio je danas da je ruska vojna intervencija u Siriji “neprihvatljiva” i da je Rusija počinila “ozbiljnu grešku”.

“Rusko bombardovanje Sirije je potpuno neprihvatljivo. Rusija je počinila ozbiljnu grešku”, rekao je Erdogan novinarima pred odlazak u Strazbur.

Erodgan će danas održati govor turskoj zajednici koja živi u Francuskoj i Nemačkoj, mesec dana pre prevremenih parlamentarnih izbora u Turskoj.

Turski premijer Ahmet Davutoglu optužio je pre dva dana Rusiju da gađa položaje sirijske umerene opozicije kako bi pomogla sirijskom predsedniku Bašaru el Asadu da ostane na vlasti.

Turska i Rusija imaju oprečne stavove o Siriji od početka građanskog rata u toj zemlji 2011. Ankara traži Asadov odlazak koji ima podršku Moskve.

(Beta)

2 komentara
  1. Jaks

    I Turci su sada isterani na čistinu. Samo nam ostaje da posmatramo ko će sledeći, od besa, da izađe na čistinu. Turska, Amerika i njihovi ortaci stvorili su ISIL, hranili, snabdevali, naoružavali. A ciljevi su im da razore Siriju, kao i Libiju, i da na Zapad ode što više mladih ljudi, prvenstveno u Nemačku. Nije valjda da neko misli da su migranti slučajna posledična tvorevina.

  2. Husnija

    Erdogan koristi govor mržnje i govori neistinu. Rusko bombardovanje u Siriji je apsolutno legalno. U OUN vijori zastava Sirije, OUN priznaju vladu i predsednika Sirije. Predsednik Asad je tražio vazdušnu pomoć u borbu protiv svojih protivnika, Rusi se odazvali pozivu, tu je sve u skladu sa normama međunarodnog prava. Na drugoj strani, amerićka koalicija u koju se ubraja i Turska, bombarduje teritoriju Sirije i bez poziva sirijske vlade i mandata Saveta bezbednosto OUN. Dakle, ovde nema nićeg nejasnog, spornog, nelegalnog sa ruske strane. Slobodnom svetu ostaje jedino da čestita ruskoj intervenciji i osudi bombardovanje američke koalicije.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike