U trendu

Snimci koji su šokirali Ameriku: Deca odvojena od roditelja plaču u kavezima (video)

Američki istraživački medij ProPublica objavio je snimke koje su se brzinom munje proširili internetom.

Naime, Ameriku već danima potresaju informacije o prisilnom razdvajanju dece ilegalnih migranata od svojih roditelja. Nedavno su se pojavili i snimci dece koja su zatvorena u prostoru ograđenom žičanom ogradom u Teksasu, a ProPublica je objavila audiosnimke dece uzrasta od 4 do 10 godina koja plaču i dozivaju svoje roditelje i rodbinu.

Zbog politike “nulte tolerancije“ u cilju sprečavanja ilegalne imigracije, u periodu od šest nedelja tokom aprila i maja 2.000 dece razdvojeno je od svojih roditelja. Zbog toga su se protiv takve politike administracije američkog predsednika Donalda Trampa pobunile njegova supruga Melanija, ali i Laura Buš, supruga bivšeg američkog predsednika Džordža Buša.

Border Patrol Releases Footage of Detention Center

'It reminded me of going into an animal shelter.' — Border Patrol is detaining children in cages.

Gepostet von NowThis Politics am Montag, 18. Juni 2018

Na snimcima koje je objavila ProPublica čuje se plač dece zatvorene u žičanim kavezima u jednom od kampova na američko-meksičkoj granici u kojem pogranični agenti drže decu razdvojenu od roditelja – ilegalnih migranata.

Na snimku se čuje dečiji plač, ali i pogranični agent koji, komentirajući plač dece odvojene od roditelja, govori: „Imamo pravi orkestar ovde. Nedostaje još samo dirigent.“

Istovremeno su objavljeni i videosnimci dece zarobljene u žičanim kavezima u velikom pograničnom centru u teksaškom mestu Mekelen.

Snimci uplakane dece i dece zarobljene u kavezima munjevito su obišle društvene mreže i, logično, izazvale burne reakcije svih onih koji smatraju da se radi o, najblaže rečeno, nehumanoj praksi.

Među njima je i republikanski senator i američki ratni heroj Džon Mekejn, koji je na Tviteru napisao kako je praksa razdvajanja porodica „uvreda za uljudnost američkog naroda i protivna principima i vrednostima na kojima je izgrađena američka nacija“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.