Stotine evakuisanih Sirijaca zaglavljeno na mestu napada

Više stotina Sirijaca, koji se evakuišu iz opkoljenih gradova, zaglavljeno je danas na kontrolnom punktu pod kontrolom pobunjenika, gde je više desetina njihovih sugrađana ubijeno tokom bombaškog napada proteklog vikenda.

Evakuacija oko 3.000 ljudi iz gradova Fua i Kafraja, koji su pod kontrolom vlade, započela je juče ujutru, po dogovoru koji predviđa i evakuaciju stanovništva i boraca iz nekoliko područja pod kontrolom pobunjenika, koje okružuju vladine snage, preneo je AFP.

Evakuacije šu počele prošle nedelje, ali su odložene nakon samoubilačkog bombaškog napada automobilom u subotu, u kojem je ubijeno 126 osoba, od kojih je 68 deca, na kontrolnom punktu u Rašidinu, zapadno od Alepa.

Po okončanju evakuacija koju su dogovorili opozicija i vlada, iz Fue i Kafraje trebalo bi da ode 8.000 ljudi, dok bi opozicione oblasti trebalo da napusti još 2.500 civila i pobunjenika.

Prema podacima Ujedinjenih nacija, 600.000 Sirijaca živi pod opsadom, uglavnom sirijske vojske, ali i pobunjenika ili Islamske države.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike