U trendu

Svetski i evropski zvaničnici: Stojimo uz švedski narod

Povodom napada u centru Stokholma, u kome su tri osobe izgubile život, a mnogo je povređeno, oglasili su se visoki evropski i svetski zvaničnici.

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin je izrazio saučešće porodicama žrtava u Švedskoj, rekavši da ruski narod dobro zna kroz šta prolazi Švedska.

Evropska unija ponudila je podršku i solidarnost Švedskoj: „Napad na bilo kog našeg člana je napad na sve nas. Jedan od najživopisnijih gradova Evrope pogođen je od onih kiji žele zlo našem načinu života“, saopštio je predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker.

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk napisao je na Tviteru da je njegovo srce u Stokholmu ovog popodneva, izrazivši zaljenje zbog žrtava, prenosi Rojters.

Oglasio se i generalni sekretar NATO, Jens Stoltenberg, takođe na Tviteru, napisavši: „Moje najiskrenije saosećanje sa svima onima koji su pogođeni. Stojimo uz švedski narod u njihovom žaljenju“, javlja Rojters.

Predsednica parlamentarne skupštine OEBS Kristina Mutonen rekla je da oštro osuđuje napade u Stokholmu.

„Kao prošlonedeljni napad u Sankt Peterburgu i u Londonu pre toga, besmislena dela nasilja udaraju u samu srž našeg čovečanstva. Kao i uvek, moje misli su pre svega sa žrtvama i povređenima, kojima želim pun oporavak. Saučešće porodicama i prijateljima onih koji su izgubili svoje živote, kao i celom švedskom narodu“, navodi se u saopštenju OEBS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.