U trendu

Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv Đikanović

PODGORICA – Osnovno tužilaštvo u Podgorici odbacilo je krivičnu prijavu protiv nekadašnje glavne i odgovorne urednice portala “FOS media” Anđele Đikanović zbog sumnje da je počinila krivično delo izazivanje panike i nereda, izjavio je za podgoričku Pobjedu advokat Miloš Vuksanović.

Đikanović je uhapšena 6. januara prošle godine nakon što je objavila i potpisala tekst “Pripadnici Rosu nalaze se na raspolaganju Crnoj Gori za Badnji dan”.

Naslov i sadržaj teksta su, prema oceni Uprave policije, mogli dovesti do nereda i izazivanja panike zbog čega je Đikanović uhapšena.

Nakon saslušanja pred tužiteljkom Anom Kalezić njoj je određeno zadržavanje do 72 sata, jer je ocenjeno da “postoji realna bojazan da bi mogla ponovo da na portalu FOS objavljuje novinske tekstove na neistinitim informacijama, ukoliko se brani sa slobode”.

Đikanović ipak nije određen pritvor, jer je advokat Vuksanović predočio sudiji za istragu da ona ne može da počini isto krivično delo s obzirom na to da je dala otkaz na tom portalu.

Osim toga, kako je naveo, policija joj je oduzela sva sredstva za rad – službeni telefon i lap top sa kojeg je objavljen sporni tekst.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.