Uhapšen srednjoškolac zbog komentara ubistva na fejsbuku

U Sidneju je danas uhapšen srednjoškolac na putu ka gimnaziji, koju je pohađao i tinejdžer koga je ubila policija pošto je ubio policajca, jer je postavio komentare tog slučaja na društvenim mrežama, saopštila je australijska policija.

Mladi Australijanac tvrdi da je uhapšen zato što je koristio svoj mobilni telefon da snimi policajce, koji su se nalazili ispred gimanzije posle pucnjave u petak ispred sedišta policije države Novi Južni Vels.

Međutim, policija je saopštila da su policajci razgovarali sa tinejdžerom zbog njegovih poruka na društvenim mrežama.

Tinejdžer je postavio veliki broj poruka na svom fejsbuk nalogu pošto je u petak popodne, petnaestogodišnji dečak iračkog-kurdskog porekla ispred policijske stanice u sidnejskom naselju Paramata, ubio policajca, kojeg je zatim policija ubila.

Australijska medijska mreža javila je da je srednjoškolac, navodno, pohvalio ubicu na fejsbuku i postavio komentare, rekavši da policija treba da “gori u paklu”.

AFP navodi da australijske vlasti procenjuju da se oko 70 Australijanaca pridružilo ekstremistima na Bliskom istoku i da ima još 100 i više njihovih pristalica širom najmanjeg kontinenta.

(Tanjug)

Ostavite komentar