Upotrebićemo sva sredstva protiv Izraela, pa „šta košta da košta“

Libanska vojska upotrebiće sva raspoloživa sredstva kako bi se suprotstavila potencijalnoj „izraelskoj agresiji“, pa „šta košta da košta“, upozorio je danas komandant libanskih oružanih snaga Džozef Aun.

„Potvrđujem da kategorično odbacujemo povrede libanskog suvereniteta od strane izraelskog neprijatelja, kao i povrede svetog prava Libana da iskorišćava sve svoje ekonomske resurse“, naveo je general Aun, a njegovu poruku je na Tviteru objavila libanska vojska, prenosi Rojters.

Aun je naglasio da libanska vojska neće prezati ni od jednog dostupnog načina da se suprotstavi izraleskoj agresiji, po bilo koju cenu.

Američke diplomate su nedavno posredovale između dve zemlje nakon što su bilateralne tenzije porasle zbog pograničnog zida koji Izrael gradi i odluke Libana da istražuje energetske resurse kod svojih obala, a u blizini spornih voda, napominje britanska agencija.

Inače, izraelski premijer Benjamin Netanijahu upozorio je pre dva dana, na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, da će Izrael delovati protiv Irana i njegovih saveznika na Bliskom istoku, na šta je tada reagovao libanski ministar odbrane Jakub Saraf.

On je, na istom skupu, rekao da je njegova zemlja spremna da se brani ako Izrael napadne libansku teritoriju, preneo je AP.

„Izraelski dron mi je nad glavom u proteklih 15 godina, ali moja zemlja nema ratoborne namere ni protiv koga. Ipak, branićemo se. Mi jesmo za mir, ali nećemo trpeti nikakve pretnje i nećemo prihvatiti nikakvu agresiju“, rekao je Saraf u nedelju učesnicima konferencije u Minhenu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike