U trendu

Velika ofanziva Rusije u Siriji (foto)

Ruska vojska započela je „veliku operaciju“ i krstarećim raketama gađa položaje terorista u Siriji, saopštio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Operacija se izvodi sa fregate „Admiral Grigorovič“, sa koje su lansirane rakete „kalibr“ na mete koje su „potvrđene obaveštajnim podacima“.

Šojgu je nakon sastanka sa predsednikom Vladimirom Putinom i najvišim vojnim zvaničnicima rekao da je fokus operacije na „postrojenjima terorista u Siriji“, pre svega na ona koja proizvode otrovne supstance.

Mete su u provincijama Homs i Idlib, a ruska vojska napada uporišta Islamske države i Al Nusre.

„Skladišta municije, centri za obuku terorista i postrojenja za proizvodnju nekonvencionalnog naoružanja su naše glavne mete. Rusija će nastaviti da napada vojne i industrijske mete terorista u Siriji“, rekao je Šojgu.

Vojna fregata „Admiral Grigorovič“ ušla je pre desetak dana u Sredozemno more kao pojačanje grupi nosača aviona ruske vojne mornarice.

Opremljena je krstarećim raketama „kalibar“ velikog dometa, koje se nalaze i u lanserima tri ruske podmornice za koje zapadni mediji takođe tvrde da su na poziciji, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.