Velika ofanziva Rusije u Siriji (foto)

Ruska vojska započela je „veliku operaciju“ i krstarećim raketama gađa položaje terorista u Siriji, saopštio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Foto: Beta

Foto: Beta

Operacija se izvodi sa fregate „Admiral Grigorovič“, sa koje su lansirane rakete „kalibr“ na mete koje su „potvrđene obaveštajnim podacima“.

Šojgu je nakon sastanka sa predsednikom Vladimirom Putinom i najvišim vojnim zvaničnicima rekao da je fokus operacije na „postrojenjima terorista u Siriji“, pre svega na ona koja proizvode otrovne supstance.

Mete su u provincijama Homs i Idlib, a ruska vojska napada uporišta Islamske države i Al Nusre.

„Skladišta municije, centri za obuku terorista i postrojenja za proizvodnju nekonvencionalnog naoružanja su naše glavne mete. Rusija će nastaviti da napada vojne i industrijske mete terorista u Siriji“, rekao je Šojgu.

Vojna fregata „Admiral Grigorovič“ ušla je pre desetak dana u Sredozemno more kao pojačanje grupi nosača aviona ruske vojne mornarice.

Opremljena je krstarećim raketama „kalibar“ velikog dometa, koje se nalaze i u lanserima tri ruske podmornice za koje zapadni mediji takođe tvrde da su na poziciji, prenose mediji.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Oznake