U trendu

Velika pažnja Pekinga Vučićevoj poseti i odnosima sa Srbijo

PEKING – Zvanični Peking poklanja veliku pažnju poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kini i svi vodeći mediji prenose vesti o njegovom susretu sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, apostrofirajući, pre svega, odlične odnose dve zemlje.

U danu kada su se susreli predsednici Vučić i Si Đinping i otvorena konferencija „Pojas i put“, na kineskoj televiziji emitovan je film o železari Smederevo.

Državna televizija C CTV e emitovala je ovaj prilog kao primer uspešne kineske investicije u Srbiji, za koju je danas Vučić i u Pekingu rekao koliko je ona bila važna za srpsku privredu i bila spas za Smederevo i ljude u ovom gradu.

Vučić je danas, obraćajući se prisutnima na panelu „Povezivanje ljudi“, preneo da je ranije molio predsednika Sija da pomogne u rešavanju problema Železare nakon što su je Amerikanci napustili, i ostavili 5.000 ljudi bez posla.

Preneo je i svoje zadovoljstvo i zahvalnost što je predsednik Si našao najbolje moguće rešenje, a Železara postala jedna od danas naših najuspešnijih kompanija i najveći izvoznik u Srbiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.