U trendu

Vojnik rafalima napravio MASAKR, broje se mrtvi! (video)

Tajlandski vojnik ubio je, kako navodi BBC, 20 ljudi u okolini Korata severoistočno od Bangkoka, prenosi BBC.

Prema najnovijim informacijama, ubijeno je 20 ljudi. Kako navodi neimenovani službenik hitnih službi vojnik je pucao po gradu i ubio najmanje 20 ljudi, a zatim uzeo taoce u oblićnjem tržnom centru, prenose tajlandski mediji.

Na društvenim mrežama objavljeni su prizori pucnjave u blizini tržnog centra u gradu, koji je takođe poznat kao Nakhon Ratchasima, prenosi B92.net.

Na društvenim mrežama pojavile su se i fotografije vojnika koji je počinio masakr. Napadač je pucnjavu prenosio uživo na Fejsbuku, a prethodno je napravio je selfi dok drži pušku.

Tajlandski mediji navode da je vojnik bio besan, kao i da je prethodno iz kasarne ukrao vozilo „Hamvi“ i s vremena na vreme otvarao vatru na prolaznike.

Potom se zaustavio ispred jednog tržnog centra, gde je počeo da puca po ljudima. Trenutno se nalazi na trećem spratu tog tržnog centra, gde je kao taoce uzeo 16 ljudi.

Na Twitteru je objavljeno kako je s Facebooka uklonjen video na kojem je vojnik navodno preko Facebook Livea prenosio pokolj, a Twitterom su se počeli širiti snimci na kojima vidimo vojnika kako puca po ljudima.

Tajlandska policija objavila je fotografiju napadača koji još puca po trgovačkom centru:

https://twitter.com/CSDThailand/status/1226129579489710081

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.