najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vučić naredne nedelje u Moskvi

Premijer Srbije Aleksandar Vučić će se tokom trodnevne posete Moskvi, 27, 28. i 29 oktobra sastati sa premijerom Rusije Dmitrijem Medvedevom, i, kako se nezvanično najavljuje, s predsednikom Vladimirom Putinom.

Ruska vlada je saopštila da će Vučić i Medvedev 27. oktobra razmotriti aktuelna pitanja trgovinsko-ekonomske saradnje, uključujući realizaciju zajedničnih projekata u energetici, industriji, transportu i poljoprivredi.

Najavljeno je da će posle razgovora premijera biti potpisano niz rusko-srpskih dokumenata, ali se ne navodi kojih.

Kako saznaje Beta, Vučić i Medvedev će se prethodno obratiti učesnicima zasedanja proširenog Poslovnog saveta za saradnju Srbije i Rusije.

Srpskog premijera bi 29. oktobra trebalo da primi i ruski predsednik Putin, ali, kako navode Betini izvori, to još nije zvanično potvrdjeno.

U Moskvi je zvanično najavljeno da će Medvedev i Putin 28. oktobra biti gosti prvog dana Foruma „Otvorene inovacije“ i učestvovati u radu plenarne ssije „Čovek na ukrštanju trendova tehnoločkih revolucija“.

Kako saznaje Beta, iz Beograda sa Vučićem u Moskvu dolazi i devet ministara, kao i predstavnici gotovo 70 srpskih preduzeća, koji će učestvovati u radu Poslovnog saveta.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike