U trendu

Zelenski hvalio Sakašvilija, ne zna se da li se šalio?

KIJEV – Kandidat za predsednika Ukrajine Vladimir Zelenski iz stranke Sluga naroda, pohvalio je danas bivšeg predsednika administracije regiona Odese, Mihaila Sakašvilija, rekavši da će novom predsedniku Ukrajine biti potrebna Sakašvilijeva pomoć, a ostalo je nejasno da li je bio ozbiljan ili se šalio.

„Mislim da je Sakašvili branilac demokratije u Ukrajini i Evropi i sva njegova dela to pokazuju. Mislim da je ozbiljan diplomata i savetnik za svakog kandidata koji postane predsednik. Pomoć takvog čovek biće neophodna“, rekao je Zelenski, prenosi TAS S.

Agencija ističe da za sada nije jasno da li se Zelenski, komičar i favorit u prvom krugu današnjih predsedničkih izbora u Ukrajini, šalio ili je bio ozbiljan.

Sakašvili je, bez obzira na nameru Zelenskog, ove reči shvatio veoma ozbiljno i na Fejsbuku poručio da mu se čini da Zelenski „nije poput tradicionalnih političara“.

U svojoj objavi na Fejsbuku, Sakašvili je poručio da bi većina ukrajinskih političara želela da se on „nosi u svoju Gruziju“, dok je Zelenski našao način da ga ispoštuje.

Rekordnih 39 kandidata takmiči se na današnjem izboru za predsednika.

Do 15.00 časova po lokalnom vremenu, izlaznost je bila 45,11 odsto, saopštila je Centralna izborna komisija Ukrajine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.