najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

IS zvanično: Ubica iz Orlanda je „vojnik kalifata“

Islamska država preuzela je danas odgovornost za napad na gej klub u Orlandu na Floridi, u kojem je ubijeno 50, a ranjene 53 osobe, a počinioca tog zločina je nazvala „vojnikom kalifata“.

„Jedan od vojnika kalifata u Americi je zaobišao bezbednosne mere i uspeo da uđe u okupljalište krstaša u noćnom klubu za homoseksualce u Orlandu na Floridi, gde je ubio i ranio više od sto njih pre nego što je i sam ubijen“, navodi se u zvaničnom saopštenju IS pročitanom na radio stanici džihadista „Albajan“, preneo je Rojters.

Prethodno je i novinska agencija Islamske države Amaka juče objavila da je IS preuzela odgovornost za to najmasovnije ubistvo počinjeno vatrenim oružjem u američkoj istoriji. Zločin je izveo Amerikanac avganistanskog porekla Omar Matin, koji je u razmeni vatre sa policijom i sam ubijen.

„Oružani napad na noćni gej klub u gradu Orlandu, u američkoj drzavi Floridi, u kojem je 100 ljudi ubijeno i ranjeno, izveo je borac islamske države“, prenosi Rojters informaciju Amaka.

Američki mediji preneli su ranije da je Matin, pre nego što je otvorio vatru, pozvao policiju (911) i u telefonskom pozivu zakleo se na vernost Islamskoj državi.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike