U trendu

„ABBA“ i „The Stooges“ u Rokenrol kući slavnih

Dakle, 15. marta ove godine održana je velika ceremonija u Njujorku. U pitanju je najnoviji prijem u Rokenrol kuću slavnih. Ovog puta ovo prestižno priznanje zaslužilo je pet velikih grupa, to jest muzičara.
Idemo redom. Primljeni su švedska grupa "ABBA", engleski rokeri "The Hollies" i "Genesis", kao i grupa "The Stooges" i rege zvezda Džimi Klif (Jimmy Cliff). Svečanosti je prisustvovalo samo dvoje od četvoro članova švedske grupe za sva vremena, i to Beni Anderson (Benny Andersson) i njegova bivša žena Ani-Frid Lingstad (Anni-Frid Lyngstad). Izostali su Bjorn Ulveus (Björn Ulvaeus) i Agneta Faltskog (Agnetha Fältskog). Ani je bila vidno dirnuta ovim priznanjem, izjavivši da joj je veoma drago što je ova saradnja uopšte ostvarena, jer ih je ona dovela, eto, do ovog uzvišenog cilja. Anderson je tom prilikom, u pratnji kantri pevačice Fejt Hil (Faith Hill), za klavirom izveo pesmu "The Winner Takes It All".
Primajući svoju nagradu, lider grupe "The Stooges", legendarni Igi Pop (Iggy Pop), našalio se rečima:
"Ova stvar je jako… teška!"
A potom je podigao dva prsta u vazduh i dobio zaslužene ovacije. Njegova grupa je te večeri izvela dva svoja klasika – "Search and Destroy" i "I Wanna Be Your Dog". Džimi Klif se čak i rasplakao dok mu je uručivano priznanje. Zahvalio se svima, govoreći da je veoma počastvovan, zbog toga što se rege ne ceni toliko u Sjedinjenim Državama kao neki drugi muzički pravci. On je otpevao pesmu "The Harder They Come". Grupa "The Hollies" pojavila se na sceni zajedno s pevačem benda "Maroon 5", Adamom Levinom (Adam Levine), i Grejamom Nešom (Graham Nash). Umesto grupe "Genesis" na manifestaciji se pojavio tribjut bend "Phish".
Da podsetimo, Rokenrol kuća slavnih nalazi se u Klivlendu (Ohajo), a o novim članovima odlučuje oko 600 američkih stručnjaka iz oblasti rokenrol muzike. Uslov za prijem je da je prošlo minimum 25 godina od objavljivanja debi albuma dotičnog pojedinca ili grupe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.