Deca loših muzičara: Doživotno osuđeni na ljubav

Grupa „Deca loših muzičara“ je počela sa radom 1988. godine a osnovali su je Jova Jović (gitara), Aleksandar Siljanovski Silja (vokal), Vladan Miljković Milje (saksofon), Zoran Milivojević Mikac (bubnjevi), Zoran Živković (bas), kao i trubači Đorđe Anđelić Kića i Ivan Blagojević Uške.

Grupa je pobedila na poslednjem Omladinskom festivalu u Subotici 1990. godine, a njihova pesma „Doživotno osuđen na ljubav“ objavljena je na ploči sa festivala. Tokom prvih godina rada predstavljaju jedan od najperspektivnijih novih domaćih sastava, ali im isprekidana diskografija koči karijeru. Debi LP „Dobar dan“ snimaju u produkciji Vlade Žeželja početkom 1992. godine, ali se ploča pojavljuje tek godinu dana kasnije. Pod uticajem novijeg američkog zvuka obojenog dominatnom duvačkom sekcijom, sklapaju efektne pesme „Kreditna kartica“ (deo teksta na slovenačkom), „Zeka“, „Ljubomora“, „Mara“.

Na disku su objavljene i bonus pesme „Ja sam tvoj čovek“ i „Njena je, njena je“. Godine 1993. grupa je predstavljala Jugoslaviju na rock festivalu u francuskom gradu Strasburu. I druga ploča „Prolećni dan“ pojavila se sa zakašnjenjem. Na njoj su pored članova svirali Puroni (udaraljke) i Deže Molnar (saksofon). Produkcijom su se pretežno sami bavili pa su pesme preopteretili suviše gustim zvukom, ali se izdvajaju koncertni favoriti „Konji ritma“, „Vlade Divac“ i „Ubiše Pabla“ na improvizovanom španskom jeziku. Duvačka sekcija grupe često snima i nastupa sa sastavom Direktori u njihovim ska orijentisanim pesmama.

Sa obradom pesme „Let There Be Rock“ grupe AC/DC pojavljuju se na kompilacijskom CD-u „Ovo je zemlja za nas?!?“ (BOOM 93 1997.). Na disku „Nas slušaju svi, mi ne slušamo nikoga“ (Radio lndex 1997. ) uvršćen je koncertni snimak pesme „Dobar dan“ sa njihovog akustičarskog nastupa u Domu omladine održanog krajem 1996. godine, a tu je i pesma „Vi što maštate o sreći“ koju su snimili sa Rambom Amadeusom.

Od marta 2015. godine, grupu je napustio frontmen i glumac Ivan Jevtović, a preostali članovi grupe Nenad Petrović, Zoran Milivojević, Zoran Živković, Borislav Veličković, Mihajlo Bogosavljević i Goran Đorđević rade na novom albumu.

Posetite zvanični sajt grupe „Deca loših muzičara.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.