U trendu

Australijski detektivi ispituju članove benda Limp Bizkit

Zvaničnici australijske policije doputovali su nedavno u Sjedinjene Države kako bi ispitali članove sastava Limp Bizkit, u okviru istrage koja se vodi povodom smrti devojčice tokom jednog koncerta u Australiji, početkom ove godine, na kojem su učestvovali Limp Bizkit.

15-godišnja Džesika Mihalik (Jessica Michalik) je doživela srčani udar kada je upala u gužvu tokom nastupa benda Limp Bizkit, 26. januara u Sidneju. Umrla je pet dana kasnije. Još šestoro ljudi je tom prilikom hospitalizovano tokom koncerta Big Day Out, na kojem je učestvovalo nekoliko bendova i koji je okupio oko 55.000 ljudi.

Posle ovog incidenta, Limp Bizkit su otkazali svoje dalje učešće na turneji i kritikovali organizatore koncerta jer nisu preduzeli dovoljne bezbednosne mere, što su organizatori, pak, poricali.

Portparol australijske policije je izjavio da je glavni državni islednik Novog Južnog Velsa Džon Aberneti (John Abernethy) zatražio od detektivâ zaduženih za slučaj Mihalikove da otputuju u SAD kako bi ispitali članove benda i njihove menadžere u vezi sa celim slučajem. Detektivi će, potom, podneti izveštaj glavnom isledniku po svom povratku iz Sjedinjenih Država.

Islednik, inače, ispituje sve činjenice koje bi mogle biti od koristi u utvrđivanju uzrokâ smrti Mihalikove. Na kraju istrage može, a na osnovu njenih rezultata, preporučiti javnom tužiocu da podigne optužnice protiv lica za koja nađe za shodno, ali tužilac nije dužan da uvaži ove preporuke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar