Linkin Park

„Linkin Park“ je bend koji je nastao relativno skoro, ali je napravio pravi bum na svetskoj muzičkoj sceni. Muzika ovog benda objedinjuje zvuke hard roka, hip-hopa i repa, što je danas „dobitna kombinacija“ na svetskoj, a posebno na američkoj muzičkoj sceni. Bend je konačno osnovan 1999. godine.

Gitarista Bred Delson, vokal Majk Šinoda i bubnjar Rob Burdnon bili su drugovi iz srednje škole u Južnoj Kaliforniji. Zajedno su svirali i povremeno pisali pesme, ali nikada nisu snimili bilo kakav materijal, čak nisu napravili ni demo snimke. Šinoda je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Pasadeni posle nekoliko godina upoznao Džozefa Hana, a 1999. je ova četvorka u bend ubacila i drugog vokala, Čestera Beningtona. Tako se „Linkin Park“ u potpunosti formirao.

Svi članovi su marljivo radili i već 2000. godine publikovali svoj prvi album, „Hybrid Theory“. Pre objavljivanja samog albuma, svirali su u legendarnom klubu u Los Anđelesu, Whisky. Tu ih je primetio jedan producent u kompaniji Warner Brothers, sa kojom su ubrzo potpisali i ugovor. Ovaj ugovor obezbedio im je dobru medijsku pokrivenost, što je uz odličan kvalitet materijala sa albuma bilo dovoljno za veliki uspeh. Posle velike turneje, 2002. godine izbacuju i drugi album, koji je i trenutno aktuelan.

Ova grupa dobila je više muzičkih nagrada nego mnoge grupe sa nekoliko puta dužom istorijom. Oba njihova albuma propraćena su velikom medijskom podrškom i brojnim nagradama. Za oba albuma dobili su po nekoliko MTV nagrada za muziku i spotove.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.