U trendu

„Bitlsi“ još uvek dižu prašinu

Pol Makartni je jedini „Bitls“ koji se još uvek bavi muzikom. U planu je turneja kojom će promovisati svoj novi album, „Memory almost full“, ali trenutno se bori s problemom koji ga zadržava u ostvarivanju planova, problemom koji nije muzičke prirode. Naime, Makartni je trenutno obuzet brakorazvodnom parnicom. Nakon četiri godine braka s bivšim fotomodelom Heder Mils, poslednjih godinu dana zaokupljen je razvodom. Makartni priznaje da mu sve to teško pada, ali da mu četvorogodišnja ćerka Beatris i rad na novim pesmama pomažu da ostane „iznad situacije“. „Muzika je odličan melem. Ona je za mene poput terapije. Zapravo, teški trenuci u životu mi uvek pomažu da se koncentrišem na pisanje dobre muzike.“
U međuvremenu, udovica Džordža Harisona, „tihog Bitlsa“, raspolaže njegovom muzičkom zaostavštinom. Nakon što su pesme iz njegove solo karijere postale dostupne preko interneta, a Martin Skorseze započeo snimanje filma o Harisonu, objavljen je još jedan ugovor. Wu-Tang Clan je dobio dozvolu da obradi „While My Guitar Gently Weeps“, u čemu će im pomoći Džon Frušijante, gitarista Red Hot Chili Peppers-a, i soul pevačica Erika Badu. U prvim najavama se spekulisalo da će čuveni reperi iskoristiti snimak s „Belog albuma“ kao sempl, ali prema poslednjim najavama pesma će ipak biti snimljena „od nule“. Novi album Wu-Tang Clan-a, na kome će se naći ova numera, pojaviće se u prodaji 4. decembra.
Ringo Star, drugi preostali „Bitls“, prisustvovao je s Olivijom Harison i Šonom Lenonom (sinom Džona Lenona i Joko Ono) otkrivanju Imagine Peace Tower-a na islandskom ostrvu Videj u blizini Rejkjavika, na dan koji bi bio 67. rođendan Džona Lenona. Toranj je delo Joko Ono, a na njemu su ispisani stihovi Lenonovog antiratnog hita „Imagine“ na 24 jezika. Prema dogovoru sklopljenom između Joko Ono i gradskih vlasti Rejkjavika, toranj će biti osvetljen svake godine u periodu od 9. oktobra (Lenonov rođendan) do 8. decembra (datum kada je Lenon preminuo), zatim za proslavu Nove godine, prve sedmice proleća i u retkim drugim prilikama kada se dve strane saglase da je potrebno.
Vesti o „Bitlsima“ zaokružuje informacija da će u Rokenrol dvorani slavnih 16. novembra biti otvorena izložba pod nazivom „Help!“, koja će propratiti izlazak DVD izdanja „retuširane“ verzije istoimenog filma iz 1965. Na izložbi će, između ostalog, biti dostupan originalni scenario koji je napisao Džordž Harison.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar