U trendu

Grupa „Motorhed“ slavi 35 godina rada

Već trideset pet godina traje prepucavanje fanova ovog benda oko toga da li njihova muzika spada u hevi metal, pank, rok ili nešto drugo. Upravo toliko i postoji ovaj veliki bend. Ono što je sigurno jeste to da su snažni, energični i beskompromisni. I definitivno su rok bend. A sve drugo, kako vam volja.
Govorimo o britanskom rok sastavu "Motörhead", koji je, eto, već tri i po decenije na sceni. Bend je oformljen daleke 1975, tako da ova godina donosi vredan jubilej, koji neće ostati neprimećen. Ovaj uglavnom trio, predvođen legendarnim Lemijem (Lemmy), iza sebe ima devetnaest objavljenih albuma, od kojih status kultnih imaju ostvarenja "Overkill" i "Bomber", oba iz 1979, "Ace of Spades" iz 1980. Zasad poslednji studijski album, pod nazivom "Motörizer", dobili smo 2008. Mnogi ovaj bend smatraju za jedan od najboljih svih vremena. Recimo i to da je na čuvenoj listi najvećih hard rok izvođača kanala "VH1" na odličnom 26. mestu.
Da se malo pozabavimo proslavom ovog jubileja. Legendarni rokeri već su najavili novi materijal, i opet jubilarni, dvadeseti po redu album za ovu jesen. Nakon toga uslediće velika slavljenička turneja, koja zvanično počinje 8. novembra u Aberdinu, a završava se 28. novembra u Brajtonu. Inače, ona obuhvata ukupno 15 gradova na Ostrvu. Takođe je poznato da će slavni "Motörhead" nastupiti na festivalu "Download" 13. juna, uz takva imena kao što su "Rage Against the Machine", "Aerosmith", "AC/DC", "Them Crooked Vultures" i druge. Znamo da je Egzit mesec dana kasnije i da još nisu kompletirane liste učesnika. A mnoge smo na ovaj način prizvali. Zašto se onda ne nadati? Pored ovog festivala, bend će nastupati i na još nekim manifestacijama u Evropi u junu, i to u Nemačkoj, Švajcarskoj i Belgiji.
U svakom slučaju, neuništivi Lemi i njegova ekipa ponovo su u akciji. A mi pratimo dalje korake i nadamo se da će nam uskoro prići dovoljno blizu, kako bismo mogli uživo da uživamo u toj silini i fenomenalnoj muzici. Naravno, tu je i zvaničan sajt benda, koji potvrđuje sve već rečeno, ali i donosi mnogo toga novog što nije stalo u ovaj članak.
Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar