U trendu

Otkriveno od čega se lečio Igor Starović: Pre mesec dana stanje se naglo zakomplikovalo

Frontmen popularne grupe „Divlji kesten“ Igor Starović preminuo je danas posle kraće bolesti, u 56. godini.

Igor je imao probleme sa plućima, i od toga se lečio poslednjih meseci, preneli su domaći mediji.

Usled komplikacije bolesti pluća, Starović je pre mesec dana bio u banji na lečenju, gde je njegovo stanje krenulo nabolje, piše „Telegraf“.

Inače, kako je izjavio u poslednjem intervjuu, Igor je 2022. godine, kada se obeležava 30 godina od osnivanja grupe „Divlji kesten“, planirao povratnički album, koncerte…

– Čeka nas mnogo lepih povoda u 2022. godini, tada je 30 godina „Divljeg kestena“ i dalje ne verujem kada to kažem. Tada smo se okupili, pamtim sve kao da je juče bilo. Tada se niko nije bavio muzikom, svi smo došli iz nekih drugih strana. Mi smo se skupili i napravili bend bez ikakvih ambicija. Posle 9 dana nastali su naši najveći hitovi – rekao je Starović.

Podsetimo, Igor je proveo 10 godina u bendu „Divlji kesten“ gde je bio pevač, kompozitor i aranžer. Grupa je nastala 1992. godine za vreme rata i odmah su postali miljenici publike. Snimili su pet albuma iza kojih su ostali veliki hitovi: „Suze krijem, same teku“, „Ti si moja muzika“, „Kristina“, „Zorane, Zorane“, „Nataša“, „Gori, gori, srce moje“…

Grupa je uživala veliku popularnost, održali su na hiljade koncerata širom zemlje i sveta, osvajali brojne muzičke nagrade. Pre nepunih godinu dana Igor i grupa „Divlji kesten“ dobili su priznanje „Beogradski pobednik“ za „doprinos i očuvanje tradicije u pop muzici“.

Igor Starović je, inače, po obrazovanju bio diplomirani arheolog, a ovu pasiju negovao je do kraja života. Uz muziku i arheologiju njegova velika ljubav bila je i košarka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.