I Džej Zi izdaje knjigu

Ko o čemu, baba o uštipcima. Oduvek mi se sviđala ova stara izreka, mada mi nikada u potpunosti nije bila jasna. Jedino što shvatam u celoj toj priči je da je baba jako dosadna. A ja sam na putu da postanem ta baba. Ali, šta ću kad sam fasciniran činjenicom da su svi bogati ljudi tako multitalentovani. A još kad su u pitanju moje kolege pisci, onda neme dileme – sledi članak u našoj rubrici. Bez obzira na to što smo njega i njegovu prelepu suprugu spominjali možda i previše u poslednje vreme.
Evo jednog repera koji preti da postane ozbiljan pisac. I to ne bilo koji reper. Ovo je zvanično najbogatiji za prethodnu godinu. Njegove kolege stalno kukaju da nemaju vremena. A on, čovek ima vremena i za muziku, i za provod s Rijanom, i za svoju lepšu polovinu (šuška se, šuška… ali o tome drugom prilikom), pa i za pisanje knjiga. Svaka čast.
O čemu se konkretno radi? Jedan od najpoznatijih i najuticajnijih hiphopera današnjice, Džej Zi (Jay-Z), trenutno piše knjigu. Tačnije, roman. Zanimljivo. Javnost bi sigurno više priželjkivala neku autobiografiju s pikanterijama iz njegovog burnog života, ali od toga nema ništa. Razlog je, naravno, zanosna Bijons. Ona nikako ne bi volela niti dozvolila da se pojedinosti iz njenog privatnog života iznose u javnost. Nedavno je izjavila povodom toga:
"Mislim da radi na knjizi. Ali, to nije biografija. Nipošto. To je knjiga o našoj ljubavnoj priči koja se nikada neće dogoditi."
Zagonetno. Drugi detalji vezani za eventualni datum objavljivanja ili cenu nisu saopšteni. Mada mislim da je i ovo dovoljno da zaintrigira. Inače, vlasnik hita "99 Problems" nije jedina slavna ličnost koja je napisala knjigu koja je roman, a ne biografija. Madona je, recimo, izdala seriju knjiga za decu, uključujući i najpoznatije "The English Roses", "Mr. Peabody’s Apples" i "Yakov and the Seven Thieves". Takođe, 2007. godine bivša "spajsica" Geri Halivel (Geri Halliwell) izdala je šestodelnu seriju romana za decu, baziranu na avanturama devetogodišnje devojčice Judžinije Lavender i njenih prijatelja.
Podsećamo i da je nešto manje poznata ličnost, autor ovog teksta, objavio 2005. roman "Moj prijatelj Slon", svojevrsnu bajku za odrasle, koja govori o dečaku Edvardu i preplitanju stvarnog sveta s njegovim svetom mašte. A vi proverite čija je knjiga najbolja pa mi javite.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike