U trendu

Kajli Minog na velikoj evropskoj turneji

Australijska pop pevačica Kajli Minog (Kylie Minogue) najzad se vraća svojoj pravoj "kući" – pozornici i živim nastupima. Njena povratnička evropska turneja pod nazivom "Kilye X 2008." zvanično počinje 6. maja u Parizu. Biće to dosad najveća turneja ove pop dive.
Kajli Minog je rođena 28. maja 1968. godine u Melburnu. U Velikoj Britaniji imala je čak 29 singlova u Top 10, što je čini drugom po uspešnosti, odmah iza neprikosnovene Madone. U dosadašnjoj karijeri prodala je preko 60 miliona albuma. Oprobala se i u glumi i bila veoma uspešna. Prelomni trenutak, ne samo u karijeri već i u njenom životu, događa se 2005. godine. Kajli iznenada prekida turneju "Showgirl – The Greatest Hits", započetu u proleće, koja je trebalo da bude najveća do tada. Razlog smo saznali 17. maja i šokirali se. Porodični lekar otkrio je da pevačica ima rak dojke. Svet je ostao u neverici. Srećom, videli smo na delu pravi primer ljudske volje i snage. Kajli je operisana, a nakon toga podvrgnuta šestomesečnoj hemoterapiji. Najzad, u januaru 2006. saznajemo da je lečenje bilo uspešno, ali da se terapija nastavlja. Potvrdu toga dobijamo u novembru 2007. u vidu poslednjeg, desetog po redu, studijskog albuma pod nazivom "X".
I evo nas danas na početku velike turneje. U nekim domaćim medijima objavljeno je da je postojala mogućnost da se pevačica pojavi i u našem glavnom gradu. Do toga, nažalost, neće doći pošto se jedini slobodan termin poklapa s Pesmom Evrovizije. Ovo je svakako veliki događaj za nas, stoga ne bi trebalo da previše očajavamo, ali ipak ostaje žal što ovoga puta nećemo videti australijsku lepoticu uživo.
Turneja "Kilye X 2008." obuhvatiće skoro celu Evropu, a prvi put moći će da je vide fanovi u Grčkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Turskoj, Luksemburgu, Rusiji, Litvaniji i Španiji. Takođe, biće to prvi nastup u Severnoj Irskoj posle 1990. i prve svetske turneje. Turneja se završava 4. avgusta poslednjim koncertom od sedam u nizu u čuvenoj "O2" areni u Londonu. Dosadašnja prodaja karata govori da će ovo definitivno biti ubedljivo najuspešnija i najskuplja turneja do sada. Kajli je to svakako zaslužila. Za njen izgled i garderobu biće zadužen svetski priznati modni kreator Žan-Pol Gotije. Ova turneja će predstaviti i novi prateći bend sa 14 plesača, uključujući i četiri akrobate.
Najnoviji singl Kajli Minog – "In my arms", biće objavljen noć pre turneje, 5. maja, a vama preporučujemo da nabavite novi album kad već nismo u mogućnosti da je vidimo uživo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.