Koncert Kornelija Kovača „U inat sedamdeset petoj“

Koncert priznatog srpskog kompozitora, pijaniste i aranžera Kornelija Bate Kovača, pod nazivom „U inat sedamdeset petoj“, biće održan 8. maja na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.

Na programu će biti neke od najlepših pesama Kornelija Kovača kao što su „Stanica Podlugovi“, „Jedna zima s Kristinom“, „April u Beogradu“, „Zvao sam je Emili“, „Ti si mi u krvi“, „Palim se na sving“, „Produži dalje“, „Milo moje“, „Jutro će promeniti sve“…

Kao specijalni gosti nastupiće Sergej Ćetković, Marija Šerifović, Dušan Svilar, Saša Vasić, Lepa Brena, Tanja Banjanin i mnogi drugi.

Kovač je rođen 1. januara 1942. godine u Nišu, a svoju veoma uspešnu karijeru započeo je 1961. godine.

Od 1966. do 1968. godine bio je član čuvenih sarajevskih „Indeksa“, a potom je prešao u Beograd i osnovao „Korni grupu“, koja je 1974. predstavljala tadašnju SFRJ na „Pesmi Evrovizije“ sa kompozicijom „Moja generacija“.

Osim za te grupe, napisao je mnogobrojne hitove i za razne zvezde domaće pop scene Zdravka Čolića, Oliveru Katarinu, Biseru Veletanlić, Nedu Ukraden, Mikija Jevremovića…

Mnoge Kovačeve kompozicije ostavile su neizbrisivi trag u jugoslovenskoj pop muzici, a neke od njih snimljene su u više verzija i otpevane na stranim jezicima.

Pisao je muziku za pozorište, filmove i televiziju.

Komponovao je i muziku za predstavu „Dama s kamelijama“, po romanu Aleksandra Dime Sina, u režiji Juga Radivojevića, koja se već nekoliko sezona sa velikim uspehom igra u Narodnom pozorištu.

Karte za koncert se mogu nabaviti na blagajni Narodnog pozorišta po cenama od 2.500, 2.200, 2.000, 1.800 i 1.500 dinara.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike