Leni Kravic u Beogradu, da ili ne?

Poznati američki rok muzičar Leni Kravic (Lenny Kravitz) trebalo je da u okviru svoje svetske turneje poseti i naš grad. Turneja promoviše najnoviji album – „It Is Time For a Love Revolution“, objavljen 5. februara ove godine. Album je debitovao na četvrtom mestu Bilbordove Top 200 liste s prodatih 73.000 kopija u Sjedinjenim Državama. I u ostalim zemljama je sjajno startovao. U Japanu, Švajcarskoj i Argentini – mesto broj 1, a u top 5 je ušao u Kanadi, Nemačkoj, Francuskoj, Austriji, Holandiji i Italiji. Časopis „Rolling Stone“ nazvao je ovaj album najboljim koji je Leni ikad snimio, a još jedan razlog ovako dobre prodaje je i činjenica da su se fanovi uželeli njegove muzike, jer ništa nije objavljivao još od 2004.
Što se tiče koncerta kod nas, sve je već bilo poznato. I vreme (24. jul), i mesto („Beogradska arena“, iako se pričalo da bi mogao svirati i na otvorenom, s obzirom na to da je u pitanju letnji mesec, sam pevač je to odbio i lično izrazio želju da svira u Areni), i cena karata (od 2.000 dinara za tribine do 12.000 za lože). A onda se desilo nešto nepredviđeno. Naime, čuveni 43-godišnji roker i san mnogih devojaka iznenada je završio u bolnici u Majamiju. Razlog – dehidratacija, iscrpljenost i teži oblik bronhitisa. Turneja je odmah odložena, a sam pevač se javno izvinio obožavaocima u Evropi, konstatujući na kraju da mu je ipak potrebno neko vreme da se oporavi. Prvi nastupi bili su zakazani u Londonu i Briselu, a još nije precizirano da li se turneja otkazuje ili samo pomera za kasnije, a samim tim je i neizvestan koncert u Beogradu.
Zanimljivo je da je „Fly Away Boy“ nedavno proveo čitava četiri meseca na jednoj farmi u Brazilu i uživao okružen prirodom. Posle toga je izjavio da mu je bilo predivno, da se odmorio od svega i da je bio sasvim blizu odluke da prekine muzičku karijeru i postane farmer. Očigledno da se nije baš sasvim odmorio. Leni Kravic je do sada snimio sedam studijskih albuma s preko 20 miliona prodatih nosača zvuka. Četiri godine za redom (od 1998. do 2002.) dobitnik je nagrade Gremi za najboljeg muškog izvođača. Pored toga što je odličan pevač i gitarista, Leni piše tekstove, aranžira i producira a savršeno barata i bas-gitarom, bubnjevima, klavijaturama i udaraljkama. Tokom svoje karijere sarađivao je s mnogim poznatim muzičarima i javnim ličnostima poput Džej-Zija, Paf Dedija, Madone, Vanese Paradi i drugih. Zanimljivo je da se 2002. godine pojavio i u jednoj epizodi čuvene serije „The Simpsons“.
Zaista ne smem ni da pomislim koliki bi gubitak za nas bio da ne vidimo ovog muzičara uživo, ali o tome neću ni da razmišljam. Samo mu od srca želim što brži oporavak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.