najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Miško Plavi Trio sutra u Kolarčevoj zadužbini

Miško Plavi Trio proslaviće prvih pet godina postojanja koncertom sutra u Kolarčevoj zadužbini, najavili su organizatori.

Zajedno sa domaćim džez klavijaturistom Vasilom Hadžimanovim i bubnjarem Srđanom Džonijem Dunkićem, poznati multiinstrumentalista Milivoje Petrović (Miško Plavi) nastupio je prvi put u dvorani Doma Omladine 2011. godine, nakon otkazivanja turneje po Japanu, koji je te godine pogođen cunamijem.

Tokom zajedničkog rada, ova tri izuzetna muzičara potvrdili su svoje jedinstveno mesto na domaćoj muzičkoj sceni uzbudljivim i uvek svežim nastupima.

Deo koncerta na Kolarcu biće “unpluged”, Hadžimanov će umesto sintisajzera svirati Stenvej akustični klavir, dok će specijalni gost biti Slobodan Trkulja, koji je zvuke Balkana proslavio na zapadu novom i modernom interpretacijom.

Milivoje Petrović – Miško Plavi pojavio se na rok sceni početkom osamdesetih godina kao gitarista, basista i klavijaturista, sarađujući sa bendovima “Via Talas”, “D”Boys”, “Piloti”, “Ekatarina Velika”.

Poslednjih godina njegova preokupacija je harmonika, a sa ovim instrumentom je izgradio značajnu svetsku karijeru.

Od 2000. godine izvodi program “Music Around the World” sa kojim je održao više od 200 koncerata u Japanu gde je objavio i album “Istok ljubi zapad”.

Autor je muzike za nekoliko srpskih, francuskih i američkih filmova.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike