U trendu

MTV Europe Music Awards 2001.

Sastav Limp Bizkit trijumfovao je na dodeli evropskih MTV nagrada, održanoj 8. novembra u frankfurtskom Festhalle-u: proglašeni su za najbolju grupu, a njihov “Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water” za najbolji album godine koja je za nama. Pored toga, gledaoci MTV-ja su zvanični sajt ovog benda izabrali za najbolji sajt godine.

Tokom svečanosti dodele Fred Darst (Fred Durst) je pravio društvo bendu Puddle Of Mudd, koji je izveo numeru Led Zeppelin-a “Thank You”, uz gitarsku solažu Džimija Pejdža (Jimmy Page). Nažalost, nastup je bio ometen tehničkim problemima, koji su potom zadesili i Blink–182, koji su nastupili nešto kasnije. Ovaj bend je nagrađen kao najbolji rok sastav.

Gorillaz su dobili nagradu za najbolji dance sastav (nikada nam nije bilo sasvim jasno šta ova kategorija znači, a u poslednje vreme izgleda da se trag zatire svakom smislu u njenom dodeljivanju, no dobro – stvar organizatora), a njihova stvar “Clint Eastwood” proglašena je za najbolju pesmu. Trenutak prijema priznanja frontman ovog sastava, Dejmon Olbarn (Damon Albarn), iskoristio je da pokaže na simbol za nuklearno razoružanje na svojoj majici i kaže: “Bombardovanje najsiromašnije zemlje sveta je pogrešno.” Ova izjava je izazvala različite reakcije u publici, a svakako ostaje dilema da li se radi o iskrenom protestu ili svojevrsnom ličnom marketingu – možda smo postali skeptični (čak cinični!), ali se jednostavno ne možemo oteti utisku da je u pitanju ipak ovo drugo…

Kreg Dejvid (Craig David) je dobio nagradu za najboljeg R&B izvođača i za najboljeg izvođača sa Britanskih ostrva (UK i Irska). Dido je najbolja nova pojava, a Robi Vilijams (Robbie Williams) najbolji muški izvođač, dok je za najbolji video spot proglašen “Since I Left You” od Avalanches.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar