najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Neizvestan domaćin sledeće Evrovizije

Sledeće takmičenje za Pesmu Evrovizije umesto u Kijevu moglo bi biti održano u Moskvi, preneli su izvori iz Evropske radiodifuzne unije (ERU), koja je i organizator ovog takmičenja. Kako se navodi u pomenutoj informaciji, ovo bi moglo da se dogodi ukoliko Ukrajina kao pobednik ovogodišnje smotre ne pronađe sredstva za organizaciju iste u 2017.

Podsetimo, na najmasovnijem evropskom televizijskom muzičkom festivalu održanom 14. maja u Švedskoj pobedila je ukrajinska takmičarka Džamala sa kompozicijom „1944”, koja je izazvala pravu buru negodovanja u Rusiji zbog toga što se u njoj govori o deportaciji krimskih Tatara u vreme Josifa Visarionoviča Staljina.

Na ovogodišnjem takmičenju drugo mesto je zauzela kompozicija iz Australije, ali pošto ova država nije članica ERU, pravo na organizovanje sledećeg prenosi se na Rusiju koja je zauzela treće mesto.

S obzirom na činjenicu da su odnosi između Rusije i Ukrajine izuzetno složeni još od aneksije Krima 2014, za očekivati je da će vlada u Kijevu učiniti sve što je u njenoj moći da organizuje narednu „Evroviziju”. Da bi to i ostvarila trebalo bi do oktobra da reši gde će to učiniti i sa kojim sredstvima.

Da li će politika biti upletena i u jednu tako revijalnu manifestaciju kao što je takmičenje za najbolju pesmu, znaće se već do kraja narednog meseca.

(S. S., Politika)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike