Plavi orkestar i Van Gogh 17. juna u Bečeju

Plavi orkestar, Van Gogh, Anna & the Barbies, Maljčiki (tribute to Vlada Divljan) i ekipa Državnog posla učesnici su festivala „Bečej noću“ koji će biti održan 17. juna, na Trgu oslobođenja u Bečeju.

Festival organizuje opština Bečej povodom otvaranja renoviranog centralnog gradskog trga, a ovom prilikom će biti otkrivena i spomen-ploča uticajnom pop muzičaru i kreativnom vođi kultnih Idola Vladi Divljanu (1958-2015) u Gradskom pozorištu.

„Izuzetno nam je drago što ćemo nastupati u Bečeju jer dolazimo u kraj gđe nas kroz godine i generacije uvijek dočeka naša publika. Bend je u naponu sviračke snage pa Bečejci mogu očekivati spektakl Plavog orkestra“, poručuje Saša Lošić Loša, frontmen jednog od najpopularnijih bendova bivše Jugoslavije.

Van Gogh je jesenas proslavio 30 godina postojanja spektakularnim koncertom u ispunjenom Belexpo centru u Beogradu, sa kog je nedavno objavljen live spot „Neumeren u svemu“.

Time je bend najavio bogatu letnju koncertnu sezonu na kojoj će jedna od najvažnijih stanica biti i festival „Bečej noću“.

„Radujemo se koncertu u Bečeju. Publika može da očekuje kao i uvek energičan nastup benda i proširenu set listu pesama kako sa svih prethodnih tako i sa aktuelnog albuma “Neumeren u svemu, najavljuje Zvonimir Đukić Đule, frontmen Van Gogh-a.

Pored toga, festival „Bečej noću“ je sjajna prilika da upoznamo mađarski alternativni hip-hop, pop-rok bend bend Anna and the Barbies koji predvode sestra i brat Ana i Samuel Pastor.

Bend je osnovan pre 13 godina sa jasnim i ambicioznim ciljem da prodrma muzički svet svojim spektakularnim živim nastupima i da albumima pomeri granice rokenrola.

Festival „Bečej noću“upotpuniće nastup benda Maljčiki, koji će svirati najpoznatije pesme Vlade Divljana, a na bini će im se pridružiti i poznati pevači iz Bečeja i okoline.

Program će voditi popularni trojac čuvenog televizijskog serijala „Državni posao“ – Dimitrije Banjac, Dejan Ćirjaković i Nikola Škorić.

(Tanjug)