U trendu

SevdahBaby: Da bude najbolje

SevdahBABY čini jedan čovek – Milan Stanković, koji najviše uživa kada u svojim pesmama meša različite muzičke kulture. Ne boji se optužbi za jeres ni od jedne vrste publike: recimo ni od strane ljubitelja mainstream ili balkanske folk muzike sa jedne i predstavnika urbane, klupske kulture na drugoj strani. On snažno veruje da je muzika univerzalna, da je balkanski sevdah isto što i američki blues, ili brazilska tristessa.

Pre dve godine, Stanković je oformio bend SevdahBABY LIVE  i time se podigao na potpuno drugačiji i viši nivo. Vokalisti benda, Djixx i Lou Benny, su bendu dali veliki izvođački, ali i kreativni doprinos. U punom svetlu su predstavljali ideju kombinovanja najboljeg od oba sveta: moć digitalne programirane muzike kao muzičke matrice sa jedne strane, i lepotu živog izvođenja iskusnih instrumentalista sa druge strane. Kasnije, Lou Benny je napustila bend, a trenutnu postavu čine Stanković i Djixx.

Stanković je junu 2010. Godine u saradnji sa SevdahBABY LIVE kolektivom objavio prvi zvanični SevdahBABY album “Ganc novi FUNK!”. Album Ganc novi FUNK! je proizvod želje Stankovića da se predstavi balkanskoj publici, ali i proizvod ogromne kreativne energije svih ljudi koji su na njemu učestvovali. Ovaj album je pre svega priča o zabavi, jednoj noći u Beogradu na jednoj tipičnoj gradskoj žurci.

SevdahBABY je aktivan i kao DJ pod pseudonimom Brutt Van Daal i tako nastupa od 2007. godine. Svirao je širom bivše Jugoslavije, kao u zemljama u okruženju. Nastupao je i na prestižnom EXIT festivalu u Novom Sadu 2007,  2009.  i 2010. godine na Dance Areni.

Posetite zvanični sajt SevdahBaby.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar