U trendu

Sve je spremno za „Beoviziju“

Po svemu sudeći, Beograd je već spreman da dočeka goste iz cele Evrope na „Pesmi Evrovizije“, koja će se održati u Beogradskoj areni 24. maja ove godine. Naš predstavnik biće izabran na festivalu „Beovizija“, zakazanom za 19. i 20. februar u Centru „Sava“. Selekciona komisija sastavljena od sedam muzičkih urednika u RTS-u odabrala je 20 kompozicija, od više od 100 pristiglih na konkurs, koje će se takmičiti na polufinalnoj večeri 19. februara. S obzirom na to da je komisija ista kao i prošle godine, ne sumnjamo da će izbor biti pravi. Njeni članovi su: Ana Milićević, Anja Rogljić, Zoran Dašić, Nikoleta Dojčinović, Jelena Vlahović, Bilja Krstić i Miki Stanojević.
Na konferenciji za štampu održanoj u zgradi RTS-a rečeno je da će deset kompozicija ući u finale, koje je na programu 20. februara, i da će pobednik biti izabran na osnovu glasova gledalaca i žirija s udelom od po 50 posto. PR festivala, Duška Vučinić-Lučić, nagovestila je direktne prenose obe večeri na RTS-u, koji ima ekskluzivno pravo emitovanja, a već od 28. januara u okviru emisije „Evropsko lice“, u kojoj se trenutno bira i voditeljski par, javnosti će biti predstavljeno svih 20 izvođača.
I ove godine će tokom festivala biti dodeljene nagrade muzičarima koji su obeležili prethodnu godinu i koji su dali svoj doprinos popularizaciji naše zabavne muzike, bilo kod nas ili u svetu. Predrag Milutinović, koproducent festivala, zagolicao je našu maštu, najavljujući jako zanimljivu, kreativnu i nesvakidašnju scenografiju.
Uveren sam da je onaj skandal s Flamingosima samo ružna prošlost i da će sve proći savršeno. I verujem da je Beograd spreman da još jednom pokaže Evropi i svetu da i te kako ume da bude pravi domaćin.
Ovogodišnji učesnici „Beovizije“

 1. Aleksa Jelić i Ana Štajdohar – "Beli jablan"
 2. Andrej Ilić bend – "Tijana"
 3. Bjuti Kvins (Beauty Queens) – "Dobra vila"
 4. Beti Bup (Betty Boop) – "Kvar"
 5. Goca Tržan – "U život kockam se…"
 6. Dejan Vozlić – "Ako me čuješ"
 7. Denis i Obule – "Bezimena"
 8. Dram en Zez (Drum ‘n’ Zez) – "Dunav"
 9. Zoe Kida u Zemlji Gruva – "Čudesni svetovi"
 10. Ivana Ćosić – "Kao da hodam"
 11. Jelena Tomašević – "Oro"
 12. Lejla Hot – "Da si tu"
 13. Marko Vulinović – "Sada ili nikada"
 14. Mogul – "Možda baš"
 15. Negativ – "Sa tobom bih ostala"
 16. Nenad Ćeranić – "Slepa ulica"
 17. Ognjen i prijatelji – "Čućemo, čućete…"
 18. Sloba Bajić – "Prečica do dna"
 19. Studio Alektrik i Cveta Majtanović – "Iznad nas"
 20. Tamara Nikezić – "Nisi prvi"

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.