U trendu

Svetski poznati rok bend nastupiće na EXIT-u

Jedan od najvećih američkih bendova „The Killers“ nastupiće 5. jula na Petrovarinskoj tvrđavi u okviru takozvanog „nultog danu“ ovogodišnjeg „Egzit“ festivala, najavio je danas u Domu omladine Beograd osnivač „Egzit“-a Dušan Kovačević.

Kovačević je rekao da su pregovori sa menadžmentom „The Killers“ trajali četiri godine i da je teško dobiti takav bend zbog rigoroznih i striktnih zahteva, kao i da im je želja da „nultim danom“ spoje prepoznatljivu festivalsku atmosferu „Egzita“ i velikih stadionskih koncerata kakvi su retki na Balkanu.

„Ovo je definitivno početak nove ere Egzit festivala, jer smo sa konceptom nultog dana uspeli da na tvrđavu dovedemo jedan od najvećih svetskih bendova, čije su turneje uglavnom rezervisane za stadionske solo koncerte“, istakao je Kovačević.

Četvorka iz Las Vegasa na tvrđavi će premijerno zasvirati neke od pesama sa novog, petog studijskog, albuma koji nam stiže ovog leta.

Poput svih njihovih velikih koncerata, set lista će sadržati i najveće hitove kao što su „Mr. Brightside“, „Somebody Told Me“, „Human“, „Read My Mind“, „When You Were Young“, „Runaways“ i brojne druge sa impresivne liste pesama koje već skoro 15 godina ne silaze sa radija i televizije.

Organizatori očekuju dolazak publike iz čitavog sveta s ozbirom da „The Killers“ ove godine nastupaju samo u devet zemalja.

S obzirom da su već rasprodali Hajd park u kome sviraju nakon „Exit“-a očekuje se i dolazak fanova iz Londona.

Predstavnici novosadskog festivala ističu da ovaj bend posebno izdvajaju nastupi uživo, energija koju donose na scenu, da je reč o jednom od najneobičnijih bendova čija karijera je konstantno u usponu.

„Jedan od najvećih bendova veka“, „Najveći američki rok bend“, „Najbolji veliki bend na svetu”, samo su neki od citata o „Kilersima“ koji su napisali svetski mediji kao što su NME, MTV, VICE i brojni drugi.

Vlasnici četiri No.1 albuma i dobitnici čak devet prestižnih nagrada za najbolji svetski rok bend na Petrovaradinsku tvrđavu dolaze u okviru ekskluzivne turneje koja će obuhvatiti i SAD, Veliku Britaniju, Španiju…

Ova turneja već važi za jednu od najtraženijih ove godine, te je njihov julski koncert u Hajd parku rasprodat za svega nekoliko dana, iako se cena ulaznica na crnom tržištu za taj koncert kreće do vrtoglavih 700 evra.

Ovim su iza sebe ostavili izvođače kao što Džastin Biber ili „Kings of Leon“, čije se karte za koncert na istom mestu i dalje mogu naći u redovnoj prodaji.

„The Killers“ su u proteklih nekoliko godina bili apsolutni hedlajneri gigantskih festivala kao što su „Glastonbury“, „Coachella“, „Lollapalooza“, „Rock am Ring“ i drugi, osvojivši i nagradu za najboljeg festivalskog hedlajnera i najbolji bend uživo.

Prve ulaznice za njihov koncert na Petrovaradinu koštaju 2.990 dinara, za fan pit 4.990 dinara i 12.000 za VIP platformu, a organizatori „Exit“-a su uspeli da se izbore da za sve one koji kupe četvorodnevnu ulaznicu za novosadski festival ili komplet za „Exit Avanturu“ i „Exit Summer of Love“, dopuna za koncert „Killers“-a košta samo 999 dinara.

Kovačević je istakao da „Exit“ i „The Killers“ povezuje i kampanja protiv trgovine ljudima koja je krenula sa novosadskog festivala 2004. godine, a „Killersi“ su 2007. snimili spot za potrebe te akcije.

Inače američki bend češto učestvuje u humanitarnim akcijama te su samo svojim božićnim singlovima do sada prikupili pola miliona dolara.

Današnju pres konferenciju u Domu omladine otvorio je sastav „Jonathan“, riječka indie-rock senzacija koji su izvedbom jednog od najvećig hitova „Kilersa“ – „Somebody Told Me“ pružili prisutnima delić atmosfere koji publiku očekuje 5. jula.

Oni su ujedno i prvi potvrđeni bend koji će u Novom Sadu nastupiti pre „Kilersa“, a tom prilikom će predstaviti novi album „To Love..“ izdat u februaru ove godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.